logo de kattenstudio deil
Vragen? Stuur een kattenbelletje via WhatsApp
Trots op Dierenwelzijn keurmerk

Sinds deze maand mag De Kattenstudio officieel het Dierenwelzijn keurmerk dragen. Het Dierenwelzijn keurmerk maakt de kwaliteit van dierprofessionals zichtbaar en beter vindbaar voor het publiek.

Als eigenaar wil je zeker weten dat je dier bij een professional in goede handen is. Vanuit die gedachte heb ik me aangesloten bij het Dierenwelzijn keurmerk.

Iedereen mag zich kattentrimmer noemen

Jaren geleden sprak ik Ros, de initiatiefnemer van dit keurmerk, op het Animal Event. Hij gaf toen al aan dat hij het belangrijk vond dat er een dierenwelzijn keurmerk kwam voor ondernemers in de dierenbranche. Een super goed idee, vond ik! Waarom sprak mij dit aan? Ik was beginnend kattentrimster en kwam er in die tijd achter dat iedereen zich kattentrimmer mag noemen. Ook al heb je ooit maar één keer een workshop gedaan. Dat vind ik belachelijk, aangezien we met dieren te maken hebben, levende wezens waar goed voor gezorgd moet worden.

Ik vind het belangrijk dat men weet hoe te handelen, mocht er bijvoorbeeld iets op de trimtafel gebeuren. Maar ook dat u als eigenaar weet waar u een professionele trimmers kunt vinden, waarbij je erop kunt vertrouwen dat veiligheid van uw kat voorop staat en de behandeling zo diervriendelijk mogelijk wordt gedaan.

Strikte regels

Keurmerkdragers worden gehouden aan strikte regels. Ze worden vooraf getoetst op gebieden als dierenwelzijn, kennis, vaardigheden, werkmethodes en de bedrijfsorganisatie. Ook moet worden voldaan aan nascholings-eisen. Hier wordt jaarlijks op gecontroleerd.

Er is wat tijd overheen gegaan, omdat het keurmerk nog moest worden opgestart. Maar omdat ik het zo belangrijk vond, hield ik de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Toen het keurmerk er eenmaal was, heb ik mij aangemeld. Het bedrijf dat het Dierenwelzijn keurmerk afgeeft, Edupet, kende ik al. Ik volg er op dit moment mijn opleiding tot kattengedragtherapeut.

Keurmerk voor De Kattenstudio

Er werden verschillende criteria doorgenomen waaraan je moet voldoen om het keurmerk te mogen dragen. Het meeste was gelukkig al in orde, ik was op de goede weg! Een paar kleine aanpassingen in de salon voor het welzijn van de kat, even de puntjes op de i, dat was het. Vervolgens is er een audit gedaan om te beoordelen hoe ik de katten hanteer en of mijn salon veilig is. Dit was allemaal in orde! En dus mocht ik het Dierenwelzijn keurmerk in ontvangst nemen. Het keurmerk kan binnen alle disciplines in de huisdierenbranche aangevraagd worden, maar ik ben best heel trots dat ik de eerste kattentrimster ben die hem heeft ontvangen.

Dragers van het keurmerk bouwen mee aan een netwerk van professionals, waarbij de optimalisering van dierenwelzijn voorop staat. Inmiddels hebben meerdere collega-trimmers het Dierenwelzijn keurmerk ontvangen. Ik hoop dat meer trimmers zich in de toekomst hierbij aansluiten, zodat er voor iedere kat een professionele trimmer te vinden is!

Wilt u meer weten over het Dierenwelzijn keurmerk, of heeft u andere vragen? Neem gerust contact op.


Heeft uw kat problemen met de vacht of heeft u een vraag? Neem dan even contact met me op! Jullie zijn van harte welkom in De Kattenstudio in Deil. Vindt u het prettiger dat ik bij u thuis kom en woont u in de omgeving Deil, Nieuwegein, IJsselstein, Houten, Geldermalsen, Meteren, Gorinchem, Culemborg of Leerdam? Dan is dat in overleg ook mogelijk.

Klitvorming in de kattenvacht

Klitvorming in de kattenvacht

Om te begrijpen hoe klitten in de kattenvacht ontstaan en ze zoveel mogelijk te voorkomen, is het goed om te weten hoe kattenharen groeien. Eerder schreef ik al over de verschillende groeifases van de kattenvacht. Dit keer wil ik het hebben over het verschil tussen...

Lees meer
Kat scheren in de zomer

Kat scheren in de zomer

Is het beter voor mijn kat om hem in de zomer te scheren? Nee! Het antwoordt daarop is echt nee. Waarom?Een vacht heeft meerdere functies, waaronder het koel houden van de kat in de zomer en om in de winter juist warmte te geven. Pas op voor oververhitting en...

Lees meer
Extra zorg voor de oudere kat

Extra zorg voor de oudere kat

Natuurlijk is elke maand belangrijk voor oudere katten, maar in oktober wordt door dierenartsen extra aandacht besteed aan de oudere kat en het belang van regelmatige gezondheidschecks voor deze groep katten. Naar de dierenarts met een oudere kat kan best spannend...

Lees meer

Alle berichten