logo de kattenstudio deil
Vragen? Stuur een kattenbelletje via WhatsApp
Naar de dierenarts

Als behandelen niet mogelijk is

Over onderliggende problemen

Helaas is het soms, ondanks alle goede bedoelingen, niet mogelijk uw kat te helpen en dan is een bezoek aan de dierenarts onoverkomelijk. Wanneer uw kat gebaat is bij een bezoek aan de dierenarts zal ik dat altijd vermelden.

Onderliggende problemen

Het kan voorkomen dat vachtproblemen worden veroorzaakt door een onderliggend probleem, zoals nier- en schildklierproblemen, artrose of huidafwijkingen. In zo’n geval zullen vachtproblemen door de juiste medicatie vaak verminderen of verdwijnen.

Stress bij de kat

Een kat kan door slechte ervaringen met het reismandje en de rit in de auto naar mijn salon stress ontwikkelen. Ook de onbekendheid van een andere omgeving kan voor een kat bedreigend zijn. Deze vorm van stress is acute stress, vergelijkbaar met wanneer wij als mens gespannen zijn voor de tandarts.
Stress bij katten is vast te stellen door goed naar hun lichaamstaal te kijken: vergrote pupillen, tongelen, regelmatig het bekje aflikken, pootje heffen, trillingen over de huid, niezen, geeuwen en hijgen. De kat kan zo gestresst zijn dat hij in freeze-stand kan gaan of juist agressief wordt. Dit is tijdelijk. En zodra de kat weer in zijn vertrouwde omgeving is zal dit over zijn.

katvriendelijke trimsalon

Katvriendelijke behandelingen en advies

De meest kat-vriendelijke oplossing

Samen met u bekijk ik wat de meest katvriendelijke manier is om de behandeling voort te zetten.
Dit kan zijn door een (kosteloze) vervolgafspraak te maken, een behandeling bij u thuis in te plannen, maar soms ook een doorverwijzing naar de dierenarts om uw kat toch onder een roesje te laten helpen.

Wist je dat...

een kat ouder dan 10 jaar al een senioren kat is?