logo de kattenstudio deil
Vragen? Stuur een kattenbelletje via WhatsApp
Hoe te voorkomen

Vlooien, wat nu?

Over speciale behandelingen

Zoals als u zult begrijpen, zijn vlooien niet-welkome gasten in de trimsalon. Ik geef u hieronder een aantal tips zodat u uw kat kunt beschermen tegen vlooien.

Mocht uw kat toch vlooien hebben wanneer u in de salon komt, dan zal de salon en het gereedschap extra zorgvuldig gereinigd moeten worden.
Op het moment dat ik voor of tijdens de behandelingen vlooien en/of vlooienpoepjes aantref op uw kat wordt daarom € 25,- aan schoonmaakkosten berekend, naast het afgesproken tarief.
Op uw verzoek was ik uw kat met een anti-vlooienshampoo. De kosten voor deze wasbeurt zijn € 20,-

Wat kunt u zelf doen om vlooien bij uw kat te voorkomen?

Anti-vlooienmiddel van de dierenarts

Is uw kat een buitenkat, pipetteer uw kat dan volgens de gebruiksaanwijzing van een vlooienmiddel dat u bij de dierenarts kunt verkrijgen. Waarom een middel van de dierenarts en niet het goedkopere middel van de dierenwinkel? Na vijf jaar worden de patenten van vlooienbestrijdingsmiddelen vrijgegeven en mogen allerlei winkels de middelen verkopen die eerst alleen bij de dierenarts verkrijgbaar waren. Het vervelende is dat vlooien tegen die tijd zo goed als resistent tegen deze middelen geworden zijn. De fabrikanten moeten steeds andere middelen ontwikkelen om de vlooien de baas te blijven. Deze nieuwe, wel optimaal werkzame middelen, zijn dan weer alleen bij de dierenarts te verkrijgen.

Behandel de vaste plekjes van de kat

Op het moment dat u vlooien aantreft op uw kat is het heel erg belangrijk dat u ook zijn vaste plekjes extra goed behandelt. Was kleedjes, kussentjes en mandjes, stofzuig goed en behandel de omgeving met vlo-dodende omgevingsspray. In de stofzuiger kunt u een stukje vlooienband doen, zodat de vlooien die daarin terechtkomen dood gaan. De behandeling van de omgeving is net zo belangrijk als de bestrijding op de kat zelf! Is uw kat net gewassen, breng de vlooiendruppels dan pas twee dagen na het wassen van uw kat aan. Het middel wordt namelijk opgenomen in de talglaag, maar die is door het wassen verwijderd. Heeft u meerdere katten en/of honden, dan moeten deze ook behandeld worden.

Ontwormen

Als blijkt dat uw kat vlooien heeft, ontworm hem dan ook. De vlo brengt namelijk een lintworm-parasiet over. Naast dat de kat ziek wordt, kunt u zelf ook besmet raken.

Vlooien bij binnenkatten

Binnenkatten kunnen ook vlooien krijgen. Bezoekers kunnen neten of vlooien mee naar binnen brengen. Ook dan is het belangrijk dat u op bovenstaande wijze te werk gaat.