logo de kattenstudio deil
Vragen? Stuur een kattenbelletje via WhatsApp
Wanneer en waarom

Met uw kat naar de trimsalon

Meer over vachtverzorging

Het bezoek aan een trimsalon voor katten is nog niet zo algemeen bekend als voor honden, maar zeker net zo belangrijk. Het trimmen is een grote ondersteuning bij de vachtverzorging en draagt bij aan het welzijn van uw kat.

Vachtverzorging kortharige kat

Normaal gesproken hebben kortharige katten minder vachtverzorging nodig dan (half)langharige katten. Wordt uw kat oud, krijgt hij fysieke problemen of is hij dikker geworden en kan hij zichzelf daardoor niet meer goed wassen? Dan kan de vacht gaan klitten en vervilten. De klitten en viltplekken trekken aan de huid. U kunt zich vast voorstellen dat dit erg pijnlijk kan zijn.

Vachtverzorging (half)langharige kat

Heeft u een (half)langharige kat, dan is de vachtverzorging intensief. Zeer regelmatig kammen en borstelen hoort hier ook bij. Wanneer de vachtverzorging er door omstandigheden even bij inschiet, kan de vacht gaan klitten en vervilten. Ik kan u en uw kat helpen door de klitten en/of viltplekken te verwijderen, extra uit te dunnen en er zo voor te zorgen dat de vachtverzorging minder intensief wordt. Maar soms is de mate van vervilting zo ernstig dat de kat gedeeltelijk of geheel geschoren moet worden.

kattentrimsalon wanneer en waarom

Vachtverzorging bij extreem verharen van kat

Bij extreem verharen kan ik uw kat door middel van uitdunnen en/of wassen helpen, zodat hij versneld door de rui heen komt. De haren komen niet in uw huis en op uw kleding, maar in de prullenbak!

Na de behandeling adviseer ik u hoe u de vacht van uw kat in topconditie kunt houden. Door een andere manier van vachtverzorging en terugkerend bezoek aan de trimsalon wordt de vachtverzorging minder intensief én voelt uw kat zich een stuk blijer!

Wist je dat...

De smaakpapillen van katten kunnen suikers niet goed detecteren. Daarom kunnen katten vaak het verschil tussen zoet en zout voedsel niet proeven.