logo de kattenstudio deil
Vragen? Stuur een kattenbelletje via WhatsApp
Hoe leuk vindt een kat een trimbehandeling eigenlijk?

Vinden katten een trimbehandeling leuk?

Dat is een lastige vraag, waarop ik moeilijk antwoord kan geven. Want iedere kat is anders. Ook krijg ik regelmatig de vraag: zijn er ook katten die het lekker vinden? Mijn antwoord is meestal dat er katten zijn die zichtbaar genieten, maar helaas niet allemaal. Er zijn katten die volop in de verdediging gaan, al zijn dat er gelukkig niet heel veel. En er zijn dus ook katten die genieten op de tafel of die alles best vinden. De meeste katten gedogen het, noem ik het maar.

Katten laten het trimmen toe op hun eigen manier

De één ligt rustig en de ander loopt heerlijk te drentelen op de tafel. Ik laat ze altijd hun ding doen op de tafel. Dat laatste is belangrijk, want als ze constant van de tafel afspringen hebben ze door dat ze daar gebruik van kunnen maken.😊 Ik snap de katten wel. Want tja, dan moeten ze op zo’n tafel blijven terwijl een kat natuurlijk het liefste doet wat hij zelf wil … En dat kan dan een uurtje niet. Tenminste niet alles wat hij wil. Maar zolang ze op de tafel blijven mogen de katten van mij best heel veel. Zo blijft het voor de kat leuk en voor het baasje en mij natuurlijk ook.

Trimmen in de salon soms makkelijker dan thuis 

Wist u dat katten thuis soms wat moeilijker te behandelen zijn dan wanneer ze in de salon zijn? Hoe dat komt? Hun natuurlijke habitat is hun eigen omgeving en ze kennen er alle vluchtroutes. De salon is een nieuwe omgeving. Vaak zijn katten daarvan onder de indruk. Ook kennen ze de vluchtroutes niet. Dit kan voor katten die wat zelfverzekerder zijn daardoor prettiger zijn en eerlijk gezegd is dat het ook voor mij. Zo kan ik de katten wat makkelijker behandelen, zonder dat ze zichzelf hoeven in te spannen om de eventuele (strijd) aan te gaan.

De kat belonen na het trimmen

Wat voor mij heel belangrijk is, is dat de kat na een trimbehandeling een beloning krijgt, hetzij een speeltje hetzij een snoepje. Ik zie dan direct of de kat niet te veel stress heeft. Meestal is alles weer goed, zodra ze de tafel af zijn! En daar word ik blij van. De kat is geholpen, heeft geen vervelende klitten meer en is het gelukkig zo weer vergeten.

Hierboven ziet u een foto van Kion, die het op de trimtafel helemaal niet erg vindt. Op de foto worden zijn nagels geknipt. Hij zit er heel relaxed bij! 

Heeft uw kat problemen met de vacht of heeft u een vraag? Neem dan even contact met me op! Jullie zijn van harte welkom in De Kattenstudio in Deil. Vindt u het prettiger dat ik bij u thuis kom en woont u in de omgeving Deil, Nieuwegein, IJsselstein, Houten, Geldermalsen, Meteren, Gorinchem, Culemborg of Leerdam? Dan is dat in overleg ook mogelijk.

Extra zorg voor de oudere kat

Extra zorg voor de oudere kat

Natuurlijk is elke maand belangrijk voor oudere katten, maar in oktober wordt door dierenartsen extra aandacht besteed aan de oudere kat en het belang van regelmatige gezondheidschecks voor deze groep katten. Naar de dierenarts met een oudere kat kan best spannend...

Lees meer
Wat is Scheer Alopecia bij katten?

Wat is Scheer Alopecia bij katten?

Is er iets te doen aan langzaam terug groeiend haar na het scheren? Sommige katten die ik in De Kattenstudio behandel worden niet gekamd, maar geschoren. Er zijn verschillende redenen waarom katten geschoren worden:  Moeilijke vacht/niet kammen. Wanneer een kat...

Lees meer
Hoe kam ik mijn kat? Tips voor de vachtverzorging

Hoe kam ik mijn kat? Tips voor de vachtverzorging

En welke kam u beter niet kunt gebruiken! Wilt u uw kat kammen of borstelen? Zo doet u dat! U wilt natuurlijk dat uw kat letterlijk en figuurlijk lekker in zijn of haar velletje zit. Daarom vind ik het belangrijk dat u als eigenaar weet hoe u de vacht bij kunt houden...

Lees meer

Alle berichten