logo de kattenstudio deil
Vragen? Stuur een kattenbelletje via WhatsApp
Hoe leuk vindt een kat een trimbehandeling eigenlijk?

Vinden katten een trimbehandeling leuk?

Dat is een lastige vraag, waarop ik moeilijk antwoord kan geven. Want iedere kat is anders. Ook krijg ik regelmatig de vraag: zijn er ook katten die het lekker vinden? Mijn antwoord is meestal dat er katten zijn die zichtbaar genieten, maar helaas niet allemaal. Er zijn katten die volop in de verdediging gaan, al zijn dat er gelukkig niet heel veel. En er zijn dus ook katten die genieten op de tafel of die alles best vinden. De meeste katten gedogen het, noem ik het maar.

Katten laten het trimmen toe op hun eigen manier

De één ligt rustig en de ander loopt heerlijk te drentelen op de tafel. Ik laat ze altijd hun ding doen op de tafel. Dat laatste is belangrijk, want als ze constant van de tafel afspringen hebben ze door dat ze daar gebruik van kunnen maken.😊 Ik snap de katten wel. Want tja, dan moeten ze op zo’n tafel blijven terwijl een kat natuurlijk het liefste doet wat hij zelf wil … En dat kan dan een uurtje niet. Tenminste niet alles wat hij wil. Maar zolang ze op de tafel blijven mogen de katten van mij best heel veel. Zo blijft het voor de kat leuk en voor het baasje en mij natuurlijk ook.

Trimmen in de salon soms makkelijker dan thuis 

Wist u dat katten thuis soms wat moeilijker te behandelen zijn dan wanneer ze in de salon zijn? Hoe dat komt? Hun natuurlijke habitat is hun eigen omgeving en ze kennen er alle vluchtroutes. De salon is een nieuwe omgeving. Vaak zijn katten daarvan onder de indruk. Ook kennen ze de vluchtroutes niet. Dit kan voor katten die wat zelfverzekerder zijn daardoor prettiger zijn en eerlijk gezegd is dat het ook voor mij. Zo kan ik de katten wat makkelijker behandelen, zonder dat ze zichzelf hoeven in te spannen om de eventuele (strijd) aan te gaan.

De kat belonen na het trimmen

Wat voor mij heel belangrijk is, is dat de kat na een trimbehandeling een beloning krijgt, hetzij een speeltje hetzij een snoepje. Ik zie dan direct of de kat niet te veel stress heeft. Meestal is alles weer goed, zodra ze de tafel af zijn! En daar word ik blij van. De kat is geholpen, heeft geen vervelende klitten meer en is het gelukkig zo weer vergeten.

Hierboven ziet u een foto van Kion, die het op de trimtafel helemaal niet erg vindt. Op de foto worden zijn nagels geknipt. Hij zit er heel relaxed bij! 

Heeft uw kat problemen met de vacht of heeft u een vraag? Neem dan even contact met me op! Jullie zijn van harte welkom in De Kattenstudio in Deil. Vindt u het prettiger dat ik bij u thuis kom en woont u in de omgeving Deil, Nieuwegein, IJsselstein, Houten, Geldermalsen, Meteren, Gorinchem, Culemborg of Leerdam? Dan is dat in overleg ook mogelijk.

Trots op Dierenwelzijn keurmerk

Trots op Dierenwelzijn keurmerk

Sinds deze maand mag De Kattenstudio officieel het Dierenwelzijn keurmerk dragen. Het Dierenwelzijn keurmerk maakt de kwaliteit van dierprofessionals zichtbaar en beter vindbaar voor het publiek. Als eigenaar wil je zeker weten dat je dier bij een professional in...

Lees meer
Klitvorming in de kattenvacht

Klitvorming in de kattenvacht

Om te begrijpen hoe klitten in de kattenvacht ontstaan en ze zoveel mogelijk te voorkomen, is het goed om te weten hoe kattenharen groeien. Eerder schreef ik al over de verschillende groeifases van de kattenvacht. Dit keer wil ik het hebben over het verschil tussen...

Lees meer
Kat scheren in de zomer

Kat scheren in de zomer

Is het beter voor mijn kat om hem in de zomer te scheren? Nee! Het antwoordt daarop is echt nee. Waarom?Een vacht heeft meerdere functies, waaronder het koel houden van de kat in de zomer en om in de winter juist warmte te geven. Pas op voor oververhitting en...

Lees meer

Alle berichten